Maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen

 

Groen is niet alleen de kleur van onze omgeving. Groen staat voor ons ook voor goed zorgen voor ons milieu.  Wij zijn mensen die ontzettend genieten van alles wat de natuur ons te bieden heeft. Wij hebben het geluk te mogen wonen in een natuurlijke omgeving nabij Het Nationaal park de Biesbosch. Niet alleen als persoon maar ook als onderneming nemen wij graag onze verantwoordelijkheid voor het behoud van de natuur en een streven wij naar een gezond leefmilieu voor ons allen.

 

Energie

In 2014 hebben wij zonnepanelen aangeschaft en voorzien zo ons woonhuis en B & B van groene energie. Ook hebben wij in 2014 onze lampen vervangen door energiezuinige led lampen.
Ons woonhuis is in 2015 verder geïsoleerd met spouwmuur isolatie.
De boodschappen voor onze B & B doen wij zoveel mogelijk op de elektrische fiets.
Wij bieden onze gasten een oplaadpunt voor de elektrische fiets.
Door gebruik te maken van streekproducten is er minder vervoer nodig en hierdoor minder belasting voor het milieu.
Wij wassen zo veel mogelijk op lage temperaturen en zo veel mogelijk met een volle trommel.
De buitenlampen van onze B & B zijn voorzien van bewegingsmelders.

In 2015 zijn wij begonnen met de bouw van onze 2e kamer. Hiervoor hebben wij een nieuwe ruime dakkapel geplaatst welke zorgt voor een betere isolatie. Er zijn energie zuinige warmtepompen geplaatst welke zorgen voor snelle verwarming in de winter en verkoeling in de zomer.

 

Energie


Wij vragen aan onze klanten om bij het verlaten van de B & B de verwarming laag te zetten.
De Bed and Breakfast is goed geïsoleerd. Het souterrain is aan de buitenkant voorzien van een potdeksel laag. Dit heeft een isolerende werking en heeft een streekgebonden uitstraling.
De ramen in de B & B zijn van dubbel glas.

In 2016 zijn wij ons woonhuis gaan verwarmen met warmtepompen. Hierdoor gebruiken wij geen gas. Het overschot aan energie wat we zelf opwekken middels de zonnepanelen zetten we zo om in warmte.

In 2017 hebben wij een 4 in 1 kraan geplaatst. Zo kunnen wij onze gasten snel voorzien van thee en verfrissend en gezuiverd (van medicijnresten, chloor en kalk) koel water zonder dat daar gas voor nodig is. Met de zelfopgewekte zonne-energie is dit milieuvriendelijk.

Het woonhuis zijn we in 2017 gaan verwarmen middels een palletkachel. Een palletkachel heeft een rendement van > 90 %. Op deze manier dringen wij het gasverbruik verder terug.

 

Water

 

Onze toilet heeft ook een kleine waterknop.
Voor de beregening van onze tuin en moestuin maken wij gebruik van regenwater dat wij opvangen in vier 1000 liter tanks in onze tuin.

 

Afval


Zelf zijn wij al jaren bezig met het scheiden van afval en in 2015 maken wij dit voor onze gasten ook mogelijk door de huidige afvalbak te vervangen voor kleine gescheiden afvalbakjes. Door zo veel mogelijk gebruik te maken van biologische groenten en fruit uit onze moestuin besparen wij ook nog eens verpakkingsmateriaal.
Facturen sturen wij bij voorkeur per mail. Alleen op verzoek van de klant kunnen wij een papieren bon uitprinten.
Bij het ontbijt maken wij zo min mogelijk gebruik van mono verpakkingen.
Voor het maken van het terras voor onze gasten, als ook voor het maken van onze biologische (moes) tuin, hebben wij zoveel mogelijk gebruikt gemaakt van gerecyclede materialen.

 

Producten


Naast onze B & B beschikken wij over een biologische moestuin. De jam die wij serveren komt uit onze eigen moestuin en is bereid van vruchten uit onze bio-moestuin. Tevens serveren wij als het seizoen het toelaat frambozen, bramen, aardbeien, pruimen, bessen en tomaat uit eigen tuin.

Wij hebben kippen die bij ons lekker  kunnen scharrelen en serveren eieren van onze eigen kippen, indien voorradig.

In 2015 zijn wij gestart met het aanbieden van diners. Voor een passend  bedrag kunt u mee eten met de gastheer en gastvrouw.  Informeer naar de mogelijkheden door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Koken is, naast activiteiten in de natuur een hobby van uw gastvrouw. In de keuken maken we zoveel mogelijk gebruik van biologische producten. Wij koken voornamelijk met natuurlijke kruiden, streek- en seizoensproducten. Mijn motto in relatie tot voeding is: “De beste dokter staat in de keuken.” (Chinees gezegde).

In 2015 zijn wij overgegaan op biologisch afbreekbare was- en schoonmaakproducten. Wij maken gebruik van micro-vezeldoekjes en hebben daardoor minder schoonmaakmiddel nodig.

 

Maatschappelijk verantwoord


In 2015 hebben wij een cursus gedaan voor Gastheer van de Biesbosch. Hierdoor kunnen wij onze gasten nog beter voorzien van actuele informatie over het nationaal park de Biesbosch.
Vanaf 2015 zijn wij meer gebruik gaan maken van streekproducten

 

Educatie/ bezoekersaanbod


Vanaf 2015 willen wij begeleide kanotochten aanbieden. Voor meer info.
Vanaf 2015 breiden wij de aanwezige wandel- en fietsroutes steeds verder uit.
Wij bieden onze gasten het Biesblad ( versie 2014) aan zolang de voorraad strekt.
Wij bieden onze gasten divers foldermateriaal aan van activiteiten en musea in de buurt.
In een blog op de home-page bieden wij actuele informatie aan over evenementen en tripjes in de buurt.

 

Bank

In 2016 hebben wij de overstap gemaakt naar de Triodosbank omdat wij ons heel goed kunnen vinden in de missie en de visie van de Triodosbank en ook via deze weg een bijdrage willen leveren aan een betere en duurzame wereld.

Het woord Triodos is een samentrekking van de Griekse woorden ‘tri’ en ‘hodos’, wat drievoudige weg betekent. In hun onderlinge samenhang zijn het individu, de samenleving en de natuurlijke omgeving bepalend voor de kwaliteit van leven en menselijke waardigheid. Triodos Bank wil daaraan bijdragen en brengt dit in haar naam tot uiting.
De missie van de Triodosbank is:  Met uw geld realiseren we een positieve verandering.
Triodos Bank is een van de duurzaamste banken ter wereld.

De missie van de Triodosbank is om uw geld te laten werken aan positieve maatschappelijke, ecologische en culturele veranderingen.
 

De doelen van de Triodosbank zijn:

  • Bijdragen aan een samenleving waarin de levenskwaliteit wordt bevorderd en menselijke waardigheid centraal staat.
  • Het voor mensen, bedrijven en organisaties mogelijk maken hun geld te gebruiken op een manier die mens en milieu ten goede komt en duurzame ontwikkeling bevordert.
  • Onze klanten voorzien van vernieuwende financiële producten en uitstekende klantenservice.