Direct reserveren

Telefoonnummer:

06-29532635 of  06-27481315
E mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Of vul het reserveringsformulier in.

 

souterrain

 

 

 Panorama

Het verhaal van B & B Swaluwskiek

Er stond een oud huisje op een dijkje. Het stond al jaren te koop. Een echte opknapper.
Voorheen woonde er een molenaar met zijn gezin. De kinderen gingen de deur uit en de molenaar overleed.

De molenaarsvrouw werd te oud en kon er niet meer blijven wonen.
Wat er over bleef was een gedateerd pand op een prachtige locatie.

Het was juist deze locatie die de aandacht trok van Antoon. Na jaren in een rijtjeshuis gewoond te hebben wilde hij graag in een omgeving wonen waar rust, ruimte en vrijheid de boventoon voerde. Antoon besloot dit huis te kopen en hij begon aan een jarenlange verbouwing. Met liefde en plezier werkte hij er dagelijks aan.

Inmiddels samen met Monique, genoten zij beiden van deze prachtige locatie.
Blikkend vanaf het terras zagen zij de talloze vogels die zich te goed deden aan alles wat op het land te vinden was. Ieder seizoen weer andere.
Mijmerend in de stoel bedachten ze hoe ze verder zouden gaan. Hoe leuk zou het zijn om andere mensen ook te laten genieten van deze prachtige plek?

Het idee voor een B & B was geboren. Met dit idee borrelden er direct allerlei vragen op.
De ruimte, verbouwing, tijd etc. Het zou een flinke investering worden. Zouden ze het doen of niet? Hoe leuk zou het zijn om mensen te ontvangen, steeds weer nieuwe enthousiaste mensen. De knoop werd doorgehakt.

De klus ervaring van Antoon kwam goed van pas.
Als maatstaf namen zij hun eigen reiservaring. Ze bedachten bij alles wat zij zelf graag zouden willen als ze hier zouden komen logeren. Een goed bed, een heerlijke douche en voldoende privacy.

Vrienden die langs kwamen lieten zij kennis maken met de mooie omgeving. Ze namen ze mee de Biesbosch in en lieten ze kennis maken met de oude steden in de omgeving. Wat hen opviel, was dat ze steeds terug kregen, dat het zo heerlijk ontspannend was en dat ze zo genoten hadden van hun tijd.
Als natuurliefhebbers sloten zij zich aan bij de gastheren van het Nationaal Park De Biesbosch. Hier konden ze kennis op doen om hun gasten van het juiste advies te kunnen voorzien.

Ze deelden hun visie en plannen met de mensen om hen heen en kwamen zo dingen tegen waar zij zelf niet aan gedacht hadden. Ze kregen van alle kanten hulp aangeboden. De buurvrouw bouwde een website en een neef zorgde voor de vindbaarheid daarvan.

In de zomer van 2012 is B& B Swaluwskiek open gegaan. De 1e gasten (uit Italië) konden het openingsfeest meevieren. B & B Swaluwskiek bleek zo’n succes dat ze besloten om een 2e kamer te maken. Deze is precies 5 jaar later in gebruik genomen.

Geboren uit een droom, gebouwd met liefde, toewijding en inzet is B & B Swaluwskiek een paradijsje geworden. Een fantastische plek, heerlijk om te vertoeven en bestemd om U te laten genieten van het goede Brabantse leven zodat u hierna met een heerlijk,ontspannen en tevreden gevoel weer verder kunt gaan…..

Nu ruim twaalf jaar later , met de nodige update's en ervaringen ,is het nogaltijd een goede keus.

 

 

Kaasboerderij

De kaas die wij serveren komt van kaasboerderij 't Bosch.

Boerenkaas wil zeggen, dat de kaas;

- gemaakt is op de boerderij
- van de melk van eigen koeien van kaasboerderij ‘t Bosch
- van verse melk is en niet gepasteuriseerd

Deze kaas geniet bescherming vanuit de E.U. d.m.v. de aanduiding Gegarandeerde Traditionele Specialiteit.
Gegarandeerd lekkere kaas van koeien, die een groot gedeelte van de dag buiten lopen. Er worden geen onnodige toevoegingen gebruikt. Hoewel… diverse kruiden worden toegevoegd om ook allerlei varianten aan te kunnen bieden.

 

 

B&B Swaluw's kiek

Naast onze B & B beschikken wij over een biologische moestuin. De jam die wij serveren komt uit onze eigen moestuin en is bereid van vruchten uit onze bio-moestuin.
Wij hebben kippen die bij ons lekker  kunnen scharrelen en serveren eieren van onze eigen kippen, indien voorradig.

 

 

 

 

 

 

terug naar streekproducten

 

Speltproductie proces

In Drimmelen hebben 4 boeren de handen ineen geslagen en zijn in 2012 begonnen met de productie van spelt. Spelt is een graansoort die reeds 7000 v. chr. werd verbouwd in landen ten zuiden van de middellandse zee. Rond 5000 v. chr is de akkerbouw naar midden europa gebracht. In de middeleeuwen was spelt een zeer gewaardeerde graansoort. Na de middeleeuwen is spelt verdrongen door tarwe omdat die een hogere opbrengst  heeft en niet gepeld hoeft te worden. Dit pellen gebeurt door 2 van zandsteen gemaakt molenstenen.
Met de komst van de biologische landbouw is er weer belangstelling gekomen voor spelt. Spelt heeft weinig bemesting nodig en heeft een goede resistentie tegen ziekte.
Spelt wordt gezaaid vanaf begin oktober tot eind oktober. In de 1e helft van juni komt de plant in de aar en begin augustus kan de spelt met de maaidorser geoogst worden.

 

Speltbrood

Spelt heeft een minder prikkelend effect op onze darmslijmvliezen omdat het meer slijmstoffen bevat die de darmslijmvliezen verzachten. Ook heeft spelt een minder groot effect op onze bloedsuikerspiegel dan tarwe en bloem. De energie wordt langzaam in de bloedbaan opgenomen waardoor je langer een verzadigd gevoel hebt. Dit is veel rustiger voor ons lichaam. Ons lichaam kan het gemakkelijker verwerken. Je merkt dit dat het hongergevoel langer weg blijft. Spelt is lichter verteerbaar dan tarwe. Het bevat 10-20% meer eiwit dan tarwe. Het bevat o.a. tryptofaan en phenylanaline, hieruit maken wij onze stemmingsbevorderende neurotransmitters serotonine en dopamine. Het bevat meer mineralen dan tarwe: silicium, ijzer, zink en mangaan.
Reeds in de middeleeuwen wisten de bendictijnse monniken dit al;
Spelt maakt deugdelijk bloed, geeft een rein gemoed en de gave van blijmoedigheid.

 

Molen Zeldenrust

Het spelt dat geoogst wordt op het Drimmelse land wordt gemalen op molen Zeldenrust. Deze molen maalt alleen speltmeel. De molen ligt in Hooge Zwaluwe op 500 meter van onze B & B.
Elke 2e zaterdag van de maand is er molencafé. De molenaars zijn elke 2e en 4e zaterdag van de maand in de molen aanwezig. Als de weersomstandigheden goed zijn dan draait de molen. De molen is dan ook voor publiek te bezichtigen.

 

 

Terug naar streekproducten

 

 

 

Horeca in de buurt

Een heerlijk hapje eten of glaasje drinken vanuit onze B&B of na een dagje Biesbosch.

Klik hier voor tips!

Wij zijn gastheer van het

Nationaal Park de Biesbosch